10 Mart 2015 Salı

Ekmek Çıktııı :)


     Katkı maddesi içeren ve doğal olmayan maddelerden yapılmış her türlü gıda maddesi çocuklarımızın sağlığı açısından tehlike arz etmektedir. Çocuklarımıza verdiğimiz her türlü katkı maddesi içeren yiyecekler sağlıklarının bozulmasına, ileride kansere kadar varan sonuçların ortaya çıkması için ortam hazırlamaktadır.
   Çocuklarımıza mümkün olduğunca evde doğal maddelerle kendimiz hazırlayalım. Bize hatırı sayılır bir vakit ve enerji kaybına mâl olacaktır ama evlatlarımızın  ruh ve beden sağlığını güvence altına alacaktır.
   Evde yaptığım bebe bisküvisinden sonra tam buğday unlu bebek ekmeği için kolları sıvadım.

       MALZEMELER
2 su bardağı ılık su
4 su bardağı tam buğday unu
3 yemek kaşığı buğday ruşeymi
3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 tatlı kaşığı instant maya
3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı

   Ekmek yapma makinesine ılık suyu ve erittiğimiz tereyağını döküyoruz üzerine diğer malzemeleri ekleyip en son instant mayayı ekliyoruz. Makinenin 6.programına ayarlıyoruz 750 gramlık bölümüne getirip 2 .derece kıtır ayarını yaptıktan sonra çalıştırıyoruz. 3 saatlik sürede karıştırıp mayaya getiriyor ve pişiriyor.
   Ekmek yapma makinesi yoksa eğer aynı malzemelerden ele yapışmayacak bir hamur elde edip şekillendirip fırında 170° 40-50 dk pişiriyoruz.
   Miniklere afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder