20 Mart 2015 Cuma

Adet Yerini Bulsun Dedik



     Son bir iki aydır Berkin'in huysuzluğu, eline geçen her şeyi ağzına sokma çabası, ağzından akan salyalar sonunda bir nihayete vardı. Biz kuzumun ilk dişini beklerken iki dişini birden gördük(5 Mart 2015 Perşembe). Artık dişlerimiz de çıktığına göre diş buğdayı yapma vakti gelmiştir.
      İlk dişin çıkışını kutlamak için yapılan diş buğdayı, çocuğun dişlerinin daha sağlam olması , çabuk büyümesi ve rızkının artması niyetiyle yapılan çok eski bir gelenekmiş. Bizde geri kalmayalım bu adetten dedik ve  diş buğdayında kullanılacak çerezleri almak için Eminönü yolunu tuttuk. Aşurelik buğday, ceviz, fındık, badem ve kurutulmuş meyveler aldık. Eve gelip bir gün sonrası için usulüne uygun hazırlayıp ertesi günde adeti yerine getirdik.
    Daha bitmemiş birde diş buğdayından sonra meslek seçmek gerekiyormuş. Bir tepsiye bazı gereçlerden koyup diş çıkaran çocuğun içinden birini seçmesi gerekiyormuş. Eline ilk aldığı şey gelecekte mesleği olacakmış. Yani 7 aylık yavrumun geleceği benim tepsiye koyacaklarımdan ibaret. Ne güzel adetmiş hayatta keşke her şeyi böyle yönlendirebilsek.
      Her anne çocuğunun yüksek mevkilerde olmasını ister.Tabi ki bende. O yüzden bende tepsimize; yazar olması için kalem, okuması için kitap, bilgisayar mühendisliği için mause, aşçılık için çırpıçı, emlakçı olması için anahtar, doktor olsun diye derece, mimar olur belki diye metre koydum ve Berkin'e uzattım ilk aldığı şey kalem oldu. Okuyacak benim oğlum :)
   Geçirdiğimiz bu mutlu gün oğluma ve bize ilerideki zamanlarda hatırlayacağımız güzel bir anı olarak kalacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder