8 Mayıs 2015 Cuma

Berkin'in Arkadaşları Gelmiş Hoşgelmiş

   Bir yerde okumuştum bebeklikte sosyalleşme veya ilişki kurma 6. aydan sonra birbirlerine bakarak, dokunarak, taklit ederek oluşmaya başlarmış. Birbirine yakın aylardaki bebekleri bir araya sık sık getirmek gerekiyormuş. 
   Bu sosyalleşmeye bebeklerimizin tabi ki ihtiyacı var; ama doğumdan sonra eve hapsolan, bebeğine en mükemmeli verebilmek için şahsi bakımlarından vazgeçen, evde rutin işler peşinde koşan, birazcık nefes almak isteyen biz annelerin daha çok ihtiyacının olduğunu düşünüyorum. 
   Hamileyken fırsat buldukça bir araya geldiğimiz arkadaşlar vardı. Bir araya geldiğimizde kimin ne kadar kilo aldığını, şişen ayaklarımızı, çatlaklarımız olmasın diye kullandığımız kremleri, aldığımız vitaminlerden tutun doğum yapılacak hastahaneye, doğum yöntemlerine kadar fikir alışverişinde bulunurduk. 
   Şimdi karnımızda ki o mucizelerin hepsi dünyaya geldi. Artık büyüdüler. Birbirlerine ziyaretlere gider oldular.
   Bugün Berkin'in yanına Ali Çağan ve Başak Tanem ziyarete geldi. Ali Çağan Berkin den 2.5 ay küçük Başak Tanem 40 gün kadar büyük.
   Bir evde üç bebek olunca tahmin edersiniz ki ortalığın savaş alanına dönmesi çok da uzun sürmedi :) :) :)
   Minikleri uyutmak için 3 ayrı odaya dağıldık. Uyutabildik mi? Hayır. Sanki aralarında anlaşmışlar uyumamak için. Biz direndik onlar direndi en sonunda mutfakta biri mama sandalyesinde, biri yerde oyun halısında, diğeri de kucakta bize eşlik ettiler. 
   O küçük bedenleri bize daha fazla kafa tutamadı ve üçününde uyuduğu bi yarım saat bize ilaç gibi geldi.
   Peki bu miniklerin sosyalleşmeleri nasıl oldu ?  Yan yana getirdiğimizde birbirlerinin saçlarını yoluşturdular, tekmelediler, bağırış, çağırış derken kendi aralarında bayağı bile iletişim kurmuş olmalılar.
Berkin -Ali Çağan -Başak Tanem


   Miniklerle eğlenceli bir gün geçirdik. Anneleri Mehtap ve Hülya' yada geldikleri için teşekkür ederiz.
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder