6 Mayıs 2015 Çarşamba

Berkin Ormanda

   Havalarda bir türlü ısınmadı ki dışarı çıkıp bi hava alalım.
   Sabah bakıyorum evet bugün sıcak olacak diyorum apar topar Berkin'i giydir, yiyeceklerini al, suyunu al, arabada durmaz oyuncak al, yedek kıyafet
al, pusetini, battaniyesini  derken bir dünya eşyayla dışarı çıkıyoruz. Çıkıyoruz çıkmasına da ben bu hazırlığı yapıp çıkana kadar hava suratını yine asmış oluyor. Neyse bu kadar niyet ettik deyip yine de çıkıyoruz. Çok sürmüyor Berkin üşüyüp hasta olmasın diye hele birde bir salgın dolaşıyor etrafta bulaşmasın diye erkenden dönüyoruz.
   Şimdi bu gezmek miydi?
   Büyük yorgunluk...
Bugün de güneşli bir güne uyandık. Fırsat bu fırsat dedik ve dışarıya çıkmak için hazırlık telaşı yine başladı. Evimize çok yakın bir yerde baraj ve çok güzel bir orman var. İstanbul da yaşayan bizler için bir cennet diyebilirim. Dolaşmak için çıkılan gün havanında sıcak devam etmesiyle plansız programsız bir şekilde pikniğe döndü. Berkinin ilk pikniği olacaktı.
Yanındaki salıncakta hızla sallanan çocuğa;
-'Bu nasıl sallanıyor ya' bakışı

Ormanın içindeki parka gittik.  Berkin'i salıncakta sallamak istedim ama ya salıncak bize uygun değildi yada Berkin'i biraz daha büyütmeliydim.
Uyku öncesi sarılma, öpüşme, koklaşma...

 Berkin piknik dinler mi uykusu gelince yatacak karnını doyurup uyku saatini geçirmemek için uyutma çabasına girdim. Bebek arabasında bi o yana bi bu yana derken uyuya kaldı oğlum. Hâlbuki hiç de umutlu değildim ilk kez dışarda bir yerde hemde beşiğinden başka bir yerde uyudu. Açık hava yaradı. Kocaman çam ağacının altında kuş sesleri hafif bi rüzgar esintisi ohh mis yerinde olmak vardı valla.
Anneye  -Ceee

 Çok hazırlıksız başlamıştı günümüz (belki de plan program yapmamak en iyisi) ama güzel sonlandı.

   Küçük ailemle mutlu bir gün daha...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder