1 Nisan 2015 Çarşamba

Çok Güzel Anıların Olsun

     Canım annem benim için yıllardır sakladığı bebekliğime ve çocukluğuma ait hatıraları evlenirken çeyizimle beraber verdi. Bir kaç tane fotoğraf karesi, ilk patiğim, yeleğim, battaniyem, nohut küpem, mavi boncuklu kolyem, beslenme önlüğüm, dantel yakam ve saç bandım. Saklanan bu hatıralar yıllar geçtikçe benim için daha da anlamlanıyor. Bu güzel anıları sakladığın için teşekkür ederim annem.
      Bende Berkine, canım oğluma güzel hatıralar bırakmak istiyorum. Bu bloğu yazmaya başlamamdaki amaçlarımdan birisi de zaten buydu. Bir gün gelecek ve bu yazdıklarımı bal oğlum da okuyacak. Oğlum için hamile kaldığımdan beri günlük tutuyorum. Hafta hafta bende ve bebeğimde olan değişiklikleri ultrason resimlerini de ekleyerek doğumuna kadar yazdım.
     Doğum sonrasında Bebeğimin Güncesi isimli bir defter edindim. (internette bilindik bazı sitelerde satılıyor) Bu defterde bebeğinizin soyağacını yapabileceğiniz, el ve ayak izini alabileceğiniz, ilk ultrason resminden doğduğu günkü resmini yapıştırabileceğiniz, doğduğu gün gündemde olan haberlere, o zaman ki fiyat listesine kadar bir çok şeyin düşünüldüğü yazarken de çok eğleneceğiniz sayfalar mevcut. Hem sizin için hem de bebeğiniz için çok güzel bir hatıra olacaktır.

Bunların dışında bende oğlumun ilk giydiği tulumunu, şapkasını, patiğini, ayakkabısını saklıyorum.
Doğum sertifikası

      Bir de göbek bağımız var. Oğlumla aramızdaki ilk bağımız. Bir batıl inanç vardır göbek bağını nereye gömersek gelecekte  gömüldüğü yerde iş bulurmuş yada orda okurmuş.  Ne kadar inanmasam da söz konu oğlum olunca yapmadan duramadım. Oğlumun ilerde okumasını istediğim yer ODTU. Bizde oğlumun göbek bağını ODTU nün bahçesine gömdük. Ama bazen de gömmeseydim de onu da saklasaydım diye düşünüyorum :)
Hastahanede Koluna Taktıkları Bileklik
Yaptığı İlk Yolculuğun Bileti
Ultrason fotoğraflarından bir kaçı

     Oğlumun minicik elinin ve ayağının izlerini unutmak olmazdı. Evde hazırladığım malzemelerle çok kolay bir hamur elde edip oğlumun ayağının izini aldım. Sıra eline gelmişti ama izini almak için hamura bastırdığım her defasında mıncıkladığı için bu pek mümkün olmadı.( Hamurun malzemeleri bir fincan un, bir fincan tuz ve yarım fincan su malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamına getiriyoruz şeklini vermek istediğiniz kaba streç film seriyoruz hamuru koyup düz bir zemin elde ediyoruz. Bebeğinizin ayağına bebe yağı sürüyor ve kalıba bastırıyoruz. Bir kaç gün güneşte kurumasını bekliyoruz. Ben köşesinden hamur yaşken delik açtım kurdele takıp asmak için birde renkli olmasını istediğim için gıda boyası ekledim)

Oğlumun Minicik Ayak İzi

    Ömrün Boyunca Çok Güzel Anıların Olsun Oğlum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder